sunnuntai 5. elokuuta 2018

Parvekepuutarhuri päivitys osa 2

Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi olen päivitellyt kuvia pienestä parvekepuutarhastani, joten tässä niitä tulee :)

Minulla on ollut siis kasvatuksessa rukolaa, salaattia, kahdenlaista kukkaa, mansikkaa amppelissa, persilijaa sekä äidiltäni saamia auringonkukkia.

Kukkien kanssa kävi vähän huonosti mökkireissullamme kesäkuussa. Oli luvattu sillekkin viikonlopulle hellettä, ja ajattelin laittaa kukat sisälle, jotteivat ne kuihtuisi auringonpaaahteessa. Kastelin ne jopa liiankin hyvin, ja kotiin palatessamme kukat uivat vedessä.
Mutta mitä tästä opin? Jos laitan kukkia sisälle, niitä ei tarvitse kastella niin paljoa, kuin ne olisivat olleet auringonpaisteessa.

Muitten kasvatusten kanssa ei ole ollut kovin suuria ongelmia. Yhden kerran olin kastellut mansikka-amppelia liian vähän, mutta kun kastelin sitä, se virkosi jälleen.

Saimme vanhemmiltani kuolleiden kukkien tilalle valmiiksi kasvatetut nämä kaunokaiset :)

Mansikka-amppeli ja alla pienessä ruukussa on tulossa kolmas satsi salaattia :)

Mansikoita on tullut amppelista yllättävän paljon. Niitä on ollut mukava napostella aina iltaisin, kun olen huomannut, että siellä on kypsyneitä marjoja. Ajattelinkin, että ensi vuonna voisi ottaa taas mansikka-amppelin. Meillä on aurinkoinen parveke, ja näillä ilmoilla se on viihtynyt erittäin hyvin parvekkeellamme.

Vasemmalla tulossa rukolaa, oikealla salaattia.

Olen laittanut tämän satsin rukolaa ja salaattia useita viikkoja sitten itämään. Salaatti on kasvanut ihan hyvin, osa siitä onkin jo syöty :)
Rukola ei ole niin hyvin lähtenyt kasvamaan, se ei ole tainnut tykätä näistä helteistä. Toivottavasti lähtee siitä vielä kasvamaan.

Auringonkukka

Auringonkukan taimet, jotka sain kesäkuussa ovat lähteneet hyvin kasvamaan. Minulla oli kasvamassa neljä taimea, yksi niistä kuoli alussa, mutta loput kolme ovat pärjänneet hyvin. Taimet ovat kasvaneet todella pitkiksi. Kukkaa ei ole vielä puhjennut, mutta lähiaikoina tulee.

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti