tiistai 9. tammikuuta 2018

Koulun penkille takaisin

Halusin mennä Englannin kurssille kertaamaan Englannin kielen taitojani. Niinpä aloitin käymään Nurmiärven opiston Englannin kielen kurssilla. Nurmijärven opisto on paikallinen työväenopisto.

Viime aikoina olen erityisesti huomannut, että Englannin kielen taitoni eivät ole enää samat, kuin mitä peruskoulussa tai ammattikoulussa. Englanti oli yksi lempiaineistani, ja olin silloin hyvä siinä. Minulle tuli pieni identiteettikriisi, kun tajusin, etten osaa kielioppia enää yhtä hyvin, ja sanoja olen unohtanut paljon. Englannin kielisiä asikkaita minulla käy todella vähän, ja niidenkin kanssa ketkä käy, small talk jää tosi vähäiseksi.

Englannin kielen kurssi on aina maanantaisin huhtikuuhun saakka. Eilen oli ensimmäinen kurssipäivä.
En yhtään tiennyt mitä odottaa kurssilta, minkä ikäisiä ja taustaisia ihmisiä siellä olisi.
Sama kurssiryhmä  oli luultavasti jatkoa viime syksyn kurssilta, sillä monet tunsivat jo etukäteen toisensa. Minä taisin olla ainut uusin, ja samalla nuorin oppilas. Kurssilla oli minua vanhempaa väkeä, mitä osasinkin arvailla. Kaikki olivat mukavia ihmisiä, ja kaikilla oli halu parantaa, ja oppia lisää Englannin kielestä.

Kurssin aluksi opettaja antoi meille laput, jotka olivat jokaisella erilaiset. Jokainen kysyi oman lappusen kysymyksen kurssitoveriltaan. Minun lapussani luki englanniksi, että pitää luetella viisi sanaa, jotka alkavat kirjaimella B. Jotkut olivat hankalampia kuin toiset.
Kurssilla kävimme läpi myös vaatesanastoa sekä hieman kielioppia. Paljon oli parityöskentelyä.

Toivon, että tästä kurssista minulle palautuu mieleen aikaisemmin opittuja sanoja, ja tärkeää kielioppia. Kertaushan on opintojen äiti :)
On mukava tutustua myös paikallisiin ihmisiin, ja ehkä saan uusia tuttavia/ystäviä.

Ihanaa tammikuuta! :)
-Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti